dijous, 10 d’abril del 2014

Joglars al Poliorama

"EL COLOQUIO DE LOS PERROS" de JOGLARS, 
El Teatre Poliorama, acull del 16 d’abril al 4 de maig, aquesta producció CNTC/Joglars.

Es tracta d'una adaptació lliure a partir de la novel·la de Miguel de Cervantes. 

Està dirigida per Ramón Fontserè,  que serà un gos, Cipión i parlarà per boca de Cervantes, que li va concedir el do de llengües durant una nit. 

“A "El coloquio de los perros", la joglaresca canina torna a ensenyar les dents al Poliorama: queixalarà a tort i a dret i essenyalarà les misèries d’uns essers, els humans, a qui observen des de la nit dels temps.

En aquesta adaptació de la novel·la exemplar de Cervantes, Berganza és femella, i germana de Cipión. Els dos gossos, bastant vells ja, estan en una gossera veient passar els seus últims dies. Una nit, sense saber per què, Cipión i Berganza adquireixen de forma sobrenatural el do del parla. Amb la seva xerrada, primer sorprenen i després interessen a Manolo, el guarda de la gossera en la qual estan tancats. Les seves paraules, en un llenguatge molt elaborat i una mica “antic” (donat que en una altra vida van ser poetes), ens van explicant els detalls de les seves vides i les de les persones a les quals han acompanyat.

Els vells gossos Cipión i Berganza al llarg del seu periple observen des de la seva mudesa tota la condició humana, tota la misèria, tot el ridícul dels bípeds, i abans que se’ls acabi la nit i els desaparegui el do del parla expliquen la realitat autèntica: que els llops són els pastors, que la defensa ofèn, que les sentinelles dormen, que la confiança roba i el que ens allibera ens mata".
 .
En el retorn de la companyia a Barcelona, després de 7 anys d’absència, Joglars mantenen l’olfacte, perquè el seu cinisme encara s’aguditza més amb la ironia de Cervantes. I no deixaran que la crítica es quedi al Segle d’Or, la seva gossada s’acarnissarà amb l’actual panorama de corrupció, d’urbanitzacions de luxe i aeroports sense avions.

El Teatre Poliorama aposta per una política de preus perquè aquest espectacle sigui més accessible a les nostres malmeses butxaques: Entrades a 14€ per a les funcions prèvies del 16 al 21 d’abril i descomptes especials per a la tercera edat/targeta rosa, joves fins a 25 anys i per menors de 16 anys.

Trobareu tota la informació a la web del Teatre Poliorama.











0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More