divendres, 6 de juny del 2014

FESTIU Fringe Barcelona 2014


El FESTIU - Fringe Barcelona 2014 

escalfa motors de cara la seva inauguració 
el proper 6 de juliol.

Aquest Festival, que estarà actiu 
fins el 27 de juliol,
combina les arts escèniques amb el petit comerç. 

QUÈ ÉS FESTIU?

És un festival d’arts escèniques, plàstiques i audiovisuals que pretén concentrar i donar visibilitat a artistes, companyies i projectes unitaris, que pel seu caràcter innovador, excepcional o poc convencional, no tenen cabuda encara en els circuits comercials.

PER QUÈ “FRINGE”?

El concepte fringe s’ha convertit en l’identificador d’alguns dels festivals més importants arreu del món singulars per la seva programació fora de les línies més convencionals, buscant sempre aquelles propostes que estan al límit, al marge, a la perifèria dels canals oficials. El primer i més conegut festival fringe és el d’Edimburg, nascut al 1948. Actualment existeixen festivals fringe a ciutats com New York, Chicago, Toronto, Londres, Dublín, Madrid, Praga o Singapur entre d’altres.

I a Barcelona, per anar fent boca pel FESTIU Fringe 2014, el proper divendres 13 de juny, de 17 a 20 h, les botigues del carrer Astúries i del carrer Verdi, del Barri de Gràcia, es convertiran en petits teatres, esdevenint originals escenaris, per a diverses càpsules d'espectacles que estan programats dins del Festival.

Els espectadors podran fer un tast de la programació que es durà a terme a diferents espais de Gràcia i de l’Eixample durant tot el mes de juliol. 

Així, el FESTIU – Fringe Barcelona 2014 comença a fer-se notar entre els veïns seguint l’esperit fringe, el caràcter innovador, excepcional o poc convencional, que caracteritza aquest festival d’arts escèniques, plàstiques i audiovisuals. Tant les Botigues Festives com el Festival volen concentrar i donar visibilitat a artistes, companyies i projectes unitaris que no tenen cabuda encara en els circuits comercials habituals.

Després de les Botigues Festives, arribarà el torn als Mercats Festius. El mes de juliol la fórmula es repetirà als mercats de la Llibertat, de l’Abaceria, de l’Estrella i de Lesseps. A més, els assistents a Botigues Festives i Mercats Festius, que consumeixin als establiments, podran obtenir vals de descompte per als espectacles del festival.

El tret de sortida del FESTIU – Fringe Barcelona 2014 serà un concert el dia 6 de juliol al CAT, en què els protagonistes seran els membres del segell discogràfic Amniòtic Records:  
Maria Coma, Pau Vallvé, Jordi Lanuza, Ferran Palau i Nico Roig.

Al llarg de tres setmanes, diverses companyies oferiran les seves obres a L’Almeria Teatre, el Jove Teatre Regina, el Teatre Akadèmia i l’Espai Jove la Fontana i l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny.

Tots els espectacles tindran un preu únic de 10€, i la compra d’entrades estarà centralitzada a la pàgina web del festival: www.festiu.cat
Les entrades es posaran a la venda el dia 13, coincidint amb la celebració de les Botigues Festives.

El festival està organitzat per l’Associació ATTO, sota l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Gràcia, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona i de la Regidoria de Comerç i Consum i lnstitut de Mercats de Barcelona. També compta amb el patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, que a banda d’acollir algun dels espectacles, ha aportat el disseny de la nova identitat corporativa del Festiu, que firmen els alumnes de la institució. 




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More