dimarts, 1 de juliol del 2014

Aspirant 425 a Porta 4

La idea original d'aquest espectacle neix de 
Ramón Flórez i de dues voluntats: 
La primera, fer un espectacle de màgia diferent, on l'espectador no fos simplement un observador que veu un índex de trucs, un rere l'altre, sense cap més fil conductor que el simple fet de fer màgia. 
I la segona, però no per això menys important, explicar d'una manera còmica i atractiva les relacions i situacions que es podrien arribar a donar entre mag i ajudant entre bambolines; exagerant els defectes i virtuts de cada personatge i creant una complicitat amb el públic més enllà de la que els espectadors reben en un espectacle de màgia convencional. 

"Aspirant 425" es podrà veure a:
Espai Porta-4 (carrer Esglesia num 4 - Gràcia)
els diumenges 6, 13, 10 i 27 de juliol,  a les 7 de la tarda.

Creant l'Espectacle: 

Una vegada escollit qui seria l'ajudant, en Joan Marqueño, va començar el llarg procés de assajar els "trucs" de l'espectacle. 
Paral·lelament es duia a terme el procés de guionització, amb la col·laboració d'en Ramon Perera per elaborar el que seria el fil conductor de tota l'obra. 

El desembre de 2012 va ser la culminació, de tot aquest procés de creació. davant d'un públic entusiasta i entregat i que ens va mostrar que el que havíem aconseguit assolia i sobrepassava les nostres expectatives. 

Els protagonistes:
  
Ramon Flórez. Nascut el 22 d'agost de 1992 a Barcelona. 
Format com a actor des de petit, tant a diferents escoles de teatre com a diversos Stage teatrals, com es 
el cas del que organitza l'actor Joan Pera. La màgia sempre ha estat la seva gran passió. 
Als 14 anys va començar a col·laborar amb l'empresa de teatre de carrer "Unicornis Teatre" com a xanquer i malabarista, més tard va esdevenir en pallasso i als voltants del 2007 va iniciar-se al mon de la màgia professional amb un espectacle en solitari. 
Aquell experiment va ser un èxit i des d'ençà ha rebut reconeixements públics, algun que altre premi i ha treballat a teatres, escenaris, festes majors i esdeveniments d'arreu, amb un estil molt característic i còmic que el fan únic, dinàmic i divertit com poc

Joan Marqueño. Nascut a l'1 de desembre de 1988 a Mallorca. 
Actor i ballarí, va començar a interessar-se per la interpretació amb només 5 anys, ja que es colava a les classes de teatre sense el consentiment dels seus pares. Va ser a l’edat dels 13 anys que es va començar a formar professionalment amb diferents cursos de dansa i teatre, inclús participant en un musical professional “Tarzán, el Musical” fent gira per Mallorca. 
Va ser als 17 anys que va emprendre el seu gran viatge, aterrant a la ciutat de Barcelona per matricular-se a l'acadèmia de la Coco Comín i així formar-se durant 3 anys en comèdia musical. Durant els anys següents ha participat en diferents companyies de teatre com la Cia Pizarra, duent a terme musicals com “Alicia en el País de las Maravillas”, “La Bella y la Bestia” i rodant llarg metratges com “Ocho” i “El Árbol sin sombra”. 
Actualment segueix formant-se amb professionals actius i participant en diversos projectes televisius 
i teatrals.

Aspirant 425, Sinopsis: 

"L'espectacle es a punt de començar, però el nostre ajudant, en Luis Alejandro no es presenta, així que just abans de que comenci el show, el Mag Ramó ha de buscar un ajudant entre els espectadors que van entrant a la sala, els hi farà una espècie de càsting per buscar a la persona més indicada. 
Per fi, i just quan es l'hora de començar el show puja el que sembla que serà la persona indicada, en Joan, ell sempre ha somiat ser ajudant de mag i ara veu que té la oportunitat de fer realitat els seus somnis però... la feina resultarà no ser exactament el que es pensava! 

A partir d'aquí l'espectacle segueix dues línies temporals que es van alternant: 
La primera, l'espectacle, en Mag Ramó ens presenta el seu nou show, un espectacle que ha preparat per presentar en públic, es a dir, els jocs de màgia. 
La segona, el Back Stage, petits testimonis dels personatges que s'han recollit durant els assajos, o en moments on no són a escena. Asseguts en unes butaques vermelles veiem com es presenten, comenten vivències passades, pensaments, i la relació que tenen l'un amb l'altre. 

Els confessionaris es van succeint, l'espectacle va avançant i la relació entre els personatges també, és una muntanya russa emocional, partint de la admiració mútua i la complicitat, passa per les disputes i picabaralles fins arribar a una situació insostenible que acaba repercutint al correcte funcionament del show. Arriba un punt que el descontrol es insostenible, que els dos personatges han de parar, veure amb perspectiva el que està passant i finalment decidir si, accepten les seves diferències i conviuen en sintonia o desisteixen i dissolen la companyia.... "



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More