dimarts, 1 de juliol del 2014

"Krum" al Mercat de les Flors



"KRUM" (el crosta)

al Mercat de les Flors (Sala MAC).

del 3 al 5 de juliol, 

dins del marc de Grec Festival de Barcelona.

Carme Portaceli estrena al Grec un retrat íntim de la condició humana, Krum.


Pere Arquillué, Rosa Boladeras i Ferran Carvajal encapçalen el muntatge que posa de relleu la condició humana d’un món buit d’il·lusions

El Mercat de les Flors acollirà del 3 al 5 de juliol l’estrena absoluta de Krum, una obra tragicòmica de Hanoch Levin dirigida per Carme Portaceli. L’espectacle, coproduit pel Grec Festival de Barcelona, la Factoria Escènica Internacional i el Teatre Lliure, ha comptat amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Israel i el Departament de Cultura de la Generalitat.

El muntatge narra la història de Krum (crosta en llengua hebrea), un ésser passiu que torna a casa després d’una llarga absència i sense haver obtingut cap triomf a la vida. El seu món d’il·lusions i perspectives de futur desapareixen quan veu que la vida que va deixar enrere en busca de nous reptes segueix sent igual de buida i sense ànima que sempre. 

L’obra posa en relleu la condició humana i retrata amb pinzellades iròniques un món que, a vegades, se’ns pot ser familiar. 

Lluïsa Castell, Jordi Collet, Gabriela Flores, Carme González, Priol Guinart, Pepa López, 
Joan Negrié i Albert Pérez completen el repartiment d'aquest retrat imaginari.

L’espectacle arriba de la mà de Hanoch Levin, l’autor més destacat de la dramatúrgia israeliana i es podrà veure al Lliure de Muntjuïc, a la programació de la nova temporada (novembre-decembre). Levin, que va començar la seva carrera amb la creació de sàtira política, ha estat un director de teatre i poeta de renom després de collir èxits de crítica i públic amb una vintena d’obres.

Amb Krum són tretze les ocasions que Carme Portaceli presenta obra dins el Grec Festival de Barcelona. La directora d’escena, que ha obtingut nombrosos premis -entre els quals destaca el Premi Max com a millor autora teatral en català perFairy el 2008-, compta en la seva última direcció amb la traducció al català de Sergi Belbel, Premi Nacional de Literatura (modalitat Literatura Dramàtica), el 1996.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More