dimarts, 9 de setembre del 2014

Demà 10 de setembre, Diada a Gràcia


Demà dimecres dia 10 de setembre, a les 8 del vespre, a la Plaça Lesseps, davant de la Biblioteca Jaume Fuster, al costat del monòlit dedicat a Pompeu Fabra, tindrà lloc un acte amb la lectura de poemes catalans, apunts musicals participatius, iniciatives diverses i lectura del manifest, amb motiu de la Diada Nacional de l’11 de setembre, i comiat amb el cant de Els Segadors.

Aquesta nova edició, de l’acte organitzat pel G-6 (col·lectiu d’entitats històriques de la Vila de Gràcia, format pels Lluïsos de Gràcia, el Centre Moral i Instructiu de Gràcia, el Cercle Catòlic de Gràcia, la Fundació Orfeó Gracienc, la Federació de Colles de Sant Medir i la Fundació Festa Major), comptarà amb la presencia i participació de Carlos Pablos, President del Centre, Ramón Botet, President de L'orfeó Gràcienc, la Sra. Isabel Rivas, Presidenta del Districte i la Sra. Maite Fandos, Regidora del Dictricte.

Carla Carbonell, Presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, procedirà a la lectura d’alguns dels missatges, que tant graciencs com gent d’arreu, van dipositar en una urna, durant els dies de la Festa, el passat mes d’agost.

En l'acte es  llegiran fragments de les poesies patriòtiques més conegudes, com: Les tombes flamejants de Ventura Gassol, Desperta ferro, de Josep Mª Espinàs, Els segadors, de Emili Guanyavents, La pell de brau, de Salvador Espriu, A la pàtria, de Bonaventura Carles Aribau, El Fossar de les moreres, de Frederic Soler, “Pitarra”, Oda a Espanya, de Joan Maragall, No passareu, d’Apel-les Mestres, Himne a Catalunya, d’Àngel Guimerà, Una pàtria bella, de Mª Rosa Ramoneda i Meditació ultima, de Miquel Martí Pol.

Els poemes seran interpretats per les veus de Neus Sabí i Margarida Padrós, integrants de la formació de l’orfeó Gracienc; Sergi Saboya i Carla Clavé del cuadre de El Centre i de l’actor i col·laborador de Ràdio Gràcia, Enric Sunyol, que, a més ha estat l’encarregat de la recerca dels texts interpretats en l’acte, que estarà presentat per la també actriu i companya de programa, Teresa Vergés.

A continuació Josep Antoni Torralba, President de la Federació de Colles de Sant Medir hi posarà unes notes musicals, s’encendran unes simbòliques espelmes, s’interpretarà el mític tema “L’estaca”, es llegirà el manifest, a càrrec de Miquel Àngel Essomba i s’interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, sota la direcció de Tomás Rosado.

S’acomiadarà l’acte recordant a tots els presents que a l’endemà, dia 11 de setembre, el G-6 farà la ofrena floral, al monument a Rafel de Casanovas, al carrer Bruc cantonada Ronda de Sant Pere, a dos quarts de 10 del mati. 

Tots els veïns de la Vila de Gràcia estan convidats en participar en la ofrena, acompanyant als presidents de les seves institucions històriques.

Bona Diada a tothom!







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More