dilluns, 22 de setembre del 2014

"Flor de Nit" al Almeria Teatre


"Flor de Nit - El Cabaret", el nou musical de Gataro

a partir de l’espectacle de Dagoll Dagom
es podrà veure, a partir del 3'octubre, a l’Almeria Teatre
i estarà protagonitzat per Beth Rodergas.

La companyia Gataro es troba immersa en els darrers assajos del seu proper espectacle, Flor de Nit - El Cabaret.

El repartiment està encapçalat per Beth Rodergas i compta amb la direcció escènica de Victor Alvaro, la direcció musical de Xavier Torras i les coreografies de Bealia Guerra.

El repartiment el completen:
 Jorge Velasco, Lluís Canet, Bealia Guerra, 
Frank Capdet, Gracia Fernández i Joan Vázquez.

Un homenatge: 
En el seu quarantè aniversari, Dagoll Dagom bé es mereix un homenatge. Flor de Nit - El Cabaret, pretén ser aquest homenatge, retut per aquells que han crescut veient els seus espectacles, vers aquells que han estat un dels referents més sòlids.

És per això que, a l’estil dels discos d’homenatge i dels concerts de grups cover, que reviuen el millor repertori de grups mítics de música, el que ara ens proposa Gataro és una visitació del ja mític cabaret del Paral·lel que ens va regalar Dagoll Dagom. I, com no podia ser d’una altra manera, ens presentaran una versió de Flor de Nit al més pur estil de la companyia.

Gataro vol incidir especialment en el component cabaretero de l’espectacle, però impregnant-lo del llenguatge escènic que fa quinze anys que desenvolupa, i que ha revertit en espectacles tan vistosos i ben acollits com El Casament dels petitburgesos, Black Rider o ¡Ay, Carmela!. Versionaran Flor de nit, doncs, no tant en el text o la partitura, que també, sinó en l’estil, tot aplicant a aquest popularíssim musical la seva empremta gestual i plàstica. Per a Gataro, és això el que dóna veritable sentit a la proposta.

Sinopsi
Flor de nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d’alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d’esperança, entre l'exposició Universal del 29 i l’esclat de la Guerra Civil.

Sobre aquest fons històric, Flor de nit ens parla d’un triangle amorós a quatre bandes: Rosa (Beth Rodergas), una de tantes noies obreres que intentaven fer-se un lloc a la faràndula, lluita per ser ella mateixa mentre es debat entre Quimet, un anarquista idealista sense sort, i Sebastià Reynals, etern voyeur, bon vivant, l’intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I Coloma, promesa de Sebastià, juga l’ingrat paper d’haver d’acceptar el seu rol fora d’aquest joc, en una època en què tenir "querida" fins i tot aportava prestigi a ulls de certa classe social.

El cabaret Flor de Nit suposa tot un símbol del que va ser la vida noctàmbula de la Barcelona d’entreguerres i, alhora, constitueix una metàfora de la Rosa, la protagonista d’aquesta comèdia musical.

Funcions prèvies: 3, 4 i 5 d’octubre. Preu especial: 15€

Trobareu més informació al web del  Almeria Teatre





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More