dimecres, 3 de desembre del 2014

2a Mostra Pessebres Vivents



El Poble Espanyol presenta aquest Nadal 
la segona edició de la Mostra de Pessebres Vivents de Catalunya, a partir del 20 de desembre. 
Es tracta d'un esdeveniment únic a Barcelona i a Catalunya

· Després de la bona acollida de la primera edició, el recinte de Montjuïc presenta la segona edició de la Mostra de Pessebres Vivents de Catalunya, que passa de quatre a sis dies de representació: 20, 21, 27 i 28 de desembre i 3 i 4 de gener

· Martorelles, Linyola, Breda, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó i Jesús (Tortosa) seran els pessebres vivents convidats en aquesta segona edició, per la qual el Poble Espanyol es tornarà a convertir en un veritable escenari de pessebre

· El dissabte 20 de desembre al matí l’actor Quim Masferrer donarà el tret de sortida a la Mostra de Pessebres Vivents amb un divertit acte inaugural obert a tothom

· L’entrada durant aquests dies tindrà un preu especial de 5 euros i els nens que vinguin disfressats de pastoret o d’un altre personatge del pessebre entraran gratuïtament

El Poble Espanyol repeteix l’experiència nadalenca de l’any passat i la fa créixer: la segona edició de la Mostra de Pessebres Vivents de Catalunyas’amplia i passa de quatre a sis dies de representació. Després de la bona acollida de la proposta l’any passat, el recinte de Montjuïc tornarà a treure partit del seu patrimoni arquitectònic per convertir-se durant els tres caps de setmana de les festes nadalenques en un veritable escenari de pessebre. Concretament, la Mostra tindrà lloc els dies 20, 21, 27 i 28 de desembre i 3 i 4 de gener, i les representacions es desenvoluparan entre les 12 i les 14h i les 16 i 18h. 

Cada un d’aquests dies un poble diferent de Catalunya traslladarà les seves escenes religioses i paganes de pessebre dins els murs del Poble Espanyol: Martorelles(Vallès Oriental), Linyola(Pla d’Urgell), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat),Breda (La Selva), Sant Feliu del Racó (Vallès Occidental) i Jesús, a Tortosa (Terres de l’Ebre), respectivament. El tret de sortida de la Mostra el donarà l’actor Quim Masferrer el dissabte 20 de desembre al matí, amb un divertit acte inaugural obert a tothom.

L’entrada al Poble Espanyol aquests dies tindrà un preu especial de 5 euros per persona. Però... atenció!!!Els nens que vinguin disfressats de pastoret o de qualsevol altre personatge del pessebre podran entrar gratuïtament.

Són molts els pessebres vivents diferents que es fan arreu de Catalunya durant les festes de Nadal, però la Mostra al Poble Espanyol és l’única tant a la ciutat de Barcelona com en tot el territori català que aglutina diversos pessebres en un mateix espai i en un període curt de temps.

Pessebre vivent de Martorelles
Un espectacle cultural molt especial que vol acostar la tradició dels pessebres vivents al públic barceloní i al català en general. 

Agrupacions ja consolidades ofereixen l’oportunitat a petits i grans de gaudir d’un entranyable espectacle: les escenes religioses i paganes més populars del pessebre, amb actors i actrius de carn i ossos que encarnaran personatges bíblics i antics artesans. Les escenes, algunes de les quals es basen en la recuperació d’oficis ja inexistents o en vies d’extinció, es repartiran al llarg de tot el recinte, de manera que el públic podrà apreciar‐les mentre passegen tranquil∙lament per carrers, places i carrerons que estaran especialment decorats per a l’ocasió. En definitiva, els assistents veuran com el Poble Espanyol es converteix en un escenari de conte en el qual aniran trobant escenes bíbliques i també quotidianes que podran apreciar a molt poca distància. Un espectacle proper, entranyable i apte per a tots els públics.

El pessebre vivent de Martorelles, amb 38 anys d’història, donarà el tret de sortida a la Mostra el dissabte 20 de desembre, i el dia següent arribarà el de Linyola. El 27 de desembre s’instal∙larà al Poble Espanyol el pessebre vivent de Sant Feliu de Llobregat, nascut l’any 2007 i que interpreta unes deu escenes, i el 28 de desembre serà el torn deBreda, que té la particularitat que està liderat només per dones. I, com el pessebre de Linyola, repetiran enguany Sant Feliu del Racó el 3 de gener i Jesús (Tortosa) el 4 de gener.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More