dilluns, 11 de maig del 2015

Distancia 7 minutos a La Villarroel


Del 14 de maig al 21 de juny 2015, a La Villarroel

Titzina Teatro torna a Barcelona, torna a La Villarroel. Després de presentar amb gran èxit el seu anterior muntatge, Exitus, la companyia porta el seu nou espectacle de creació, Distancia siete minutos. Es podrà veure durant 6 setmanes, del 14 de maig al 21 de juny.

Després de veure-la més de 30.000 espectadors en 150 teatres de tot el món, ‘Distancia siete minutos’ parteix de la felicitat com a tema principal arribant a tocar temes com la justícia i la incomunicació.

Pako Merino i Diego Lorca, fundadors de la companyia, en signen el text, la direcció i la interpretació.

Podeu veure un vídeo promocional des de aquest  ENLLAÇ

Després de 14 anys de la seva fundació, Titzina ha creat un estil i segell molt propi, fet que fa molt recognoscibles els seus treballs.

30.000 ESPECTADORS EN 150 TEATRES DE TOT EL MÓN

L’espectacle arriba a Barcelona després de la reeixida gira internacional que l’ha portat a visitar places internacionals tan importants com: Estats Units, França, Portugal, Argentina i Costa Rica, entre d’altres.

Arreu d’Espanya també s’ha vist i, tant la crítica com el públic, ha tornat a rendir-se al treball d’aquesta companyia que després de 14 anys s’ha guanyat amb tot els mèrits el reconeixement de les seves obres amb un estil propi, amb segell, el “segell Titzina”.

LA FELICITAT, EIX PRINCIPAL DEL NOU ESPECTACLE

Distancia siete minutos és un treball de nova creació que tracta el tema universal de la felicitat, i dins la trama sorgeixen subtemes no menys profunds com són el destí, la justícia i la incomunicació entre les persones. I ho fan com només ells ho saben fer.

Diego Lorca i Pako Merino, els integrants i fundadors de Titzina Teatro, treballen els seus textos documentant-se en llocs on la temàtica pot ser observada. En aquest cas, van assistir a les conferències del 2n Congrés Internacional de la Felicitat a Madrid (febrer 2012), van fer visites i col·laborar amb l’aula de teatre de la presó Model de Barcelona (abril/maig 2012), així com també van fer entrevistes amb personal jurídic dels jutjats civils i penals de Barcelona i Cerdanyola del Vallès (octubre/desembre 2012).

SINOPSI

Coincidint cronològicament en el temps amb l’enviament i aterratge del robot espacial Curiosity, el Fèlix, un jove jutge, es veu obligat a abandonar la seva casa afectada per una plaga de tèrmits i instal·lar-se durant uns dies al que havia estat el seu domicili familiar. L’entorn dels judicis, on el jutge desenvolupa la seva professió, així com la convivència amb el seu pare, faran sortir a la llum temes fonamentals com la justícia, la felicitat o el destí.

Per a la realització d’aquest nou projecte teatral, Titzina segueix apostant pel mètode que ha esdevingut una de les senyes d’identitat de la companyia, la documentació en llocs on la quotidianitat de la temàtica pot ser observada. Partint de la felicitat com a tema principal, durant més d’un any s’ha anat evolucionant cap a d’altres temes com la justícia i el tancament.

LA COMPANYIA

TITZINA TEATRO dona nom a una companyia fundada per Diego Lorca i Pako Merino. Després de trobar-se el 1999 a l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq a París, el 2001 comencen a treballar junts. Durant els catorze anys següents, produeixen tres espectacles amb èxit de crítica i públic, Folie a deux | Sueños de psiquiátrico (2002), Entrañas (2005), Exitus (2009). Les seves obres estan editades i Folie a Deux | Sueños de psiquiátrico adaptada al cinema.

Al llarg de tot aquest temps, Titzina s’ha consolidat com una companyia de teatre de creació amb un marcat estil propi, que alguns defineixen com “Segell Titzina”.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More