dijous, 28 de maig del 2015

"La nostra mort de cada dia" al TNC


Epicentre patrimonial temporada 2014/2015:
L'origen de l'oblit
El teatre català durant el primer franquisme

La nostra mort de cada dia, de Manuel de Pedrolo, 
amb direcció de Marta Gil, arriba a la Sala Tallers del TNC


Avui s'estrena a la Sala Tallers La nostra mort de cada dia, de Manuel de Pedrolo, amb direcció de Marta Gil. L'espectacle, que s'emmarca dins l'Epicentre L'origen de l'oblit. El teatre català durant el primer franquisme, només es podrà veure en quatre úniques funcions fins el 31 de maig. 

La nostra mort de cada dia està interpretada per: 
Bruna Cusi, Marc Garcia Coté, Montse Garcia Sagués, Víctor Pi, 
Alba Ribas, Anna Sabaté i Teresa Urroz.

Manuel de Pedrolo va ser un atent catalitzador dels principals corrents escènics que s'estaven produint en el panorama internacional mentre Catalunya vivia sota el pes del franquisme, unes estètiques que ell va contribuir amb força a difondre en la nostra literatura. Així, el gruix del seu teatre es decanta per uns jocs metafòrics estimulants que denoten una marcada influència de Sartre i Camus, així com del teatre al·legòric de Beckett, Ionesco i el primer Pinter.

A la comèdia La nostra mort de cada dia, la visita de la Mort per endur-se la filla petita d'una família burgesa posarà en crisi els equilibris d'una llar acomodada per la mediocritat de les seves rutines. Mentre la filla adolescent s'enamorarà perdudament d'aquest jove seductor que és l'encarnació de la Mort, els progenitors faran tots els possibles per protegir la criatura amenaçada, fins i tot provaran de bescanviar la nena per l'àvia, la qual tampoc es mostrarà gaire conforme als plans familiars.

En aquesta peça de caire sainetesc i rerefons existencialista, amb personatges fulletonescs que són alhora receptors de grans conflictes espirituals, com ara la inconfessable fascinació adolescent provocada pel binomi eros i thanatos, Pedrolo planta la llavor del seu futur teatre de clar compromís polític en què no abandonarà mai la interrogació metafísica.

Amb aquesta estrena, el TNC continua la seva tasca de recuperació i homenatge als autors oblidats durant el primer franquisme. La pròxima estrena estarà dedicada a la figura de Josep Maria Muñoz Pujol, amb No obstant això, hi va haver un moment en què tot va ser possible, amb direcció de Marc Chornet, a la Sala Tallers el 3 i 4 d e juny.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More