dijous, 10 de setembre del 2015

Marits i mullers a La Villarroel

MARITS I MULLERS
basat en el guió de Woody Allen 
Adaptació i Direcció: Àlex Rigola


Amb:   Andreu Benito, Joan Carreras, Mònica Glaenzel, Sandra Monclús, 
Alba Pujol  i  Lluís Villanueva

Marits i Mullers és una adaptació del guió escrit per Woody Allen, de la pel·lícula homònima que es va estrenar l'any 1992, i que donarà el tret de sortida a la temporada 2015-2016 de La Villarroel. 

Aquesta coproducció de Heartbreak Hotel, La Villarroel, Teatro de La Abadía i Trànsit Projectes, adaptada i dirigida per Àlex Rigola, compta amb un repartiment coral, encapçalat per Andreu Benito, Joan Carreras, Mònica Glaenzel, Sandra Monclús, Alba Pujol i Lluís Villanueva, començarà a rodar a partir del 16 de setembre a l'escenari central de La Villarroel. 

Sinopsi:

L’Àlex, escriptor i professor de literatura, i la seva dona Carlota, que treballa en una revista d'art, no es poden creure que els seus millors amics, l’Alícia i el Josep Lluís, aparentment una parella perfecta, hagin decidit separar-se.

A partir d'aquesta notícia, la parella comença a plantejar-se si el seu matrimoni es basa en una relació realment sòlida. 

Àlex Rigola assegura que l'obra fa un retrat "cru i obscè" de les relacions de parella a través de l'humor, i que el text, "més pròxim a la literatura que al món del cinema", ofereix "moltes possibilitats escèniques".


La pel·licula:

Estrenada el 1992, Husbands and Wives és considerada un dels millors guions de Woody Allen. Ell mateix ha declarat que és una de les seves pel·lícules preferides.

La temàtica gira al voltant de la complexitat de les relacions de parella, en què a través dels conflictes matrimonials s'amaguen la inèrcia vital i les inseguretats.

La pel·lícula està rodada íntegrament càmera en mà, amb un estil molt proper al cinéma véritéfrancès dels anys 60. Aquest format de fals documental permet transmetre de forma hiperrealista les tensions entre els seus personatges i dóna la impressió de colar una càmera indiscreta en mig d’un matrimoni real. Com si es tractés d’un exercici de voyeurisme. 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More