dimecres, 4 de novembre del 2015

Discordants, al Teatre Gaudí



L’humor brutal de “Discordants” torna a Barcelona, al Teatre Gaudí
Una tragicomèdia sobre la Sida, la parella i la por
L’espectacle, guanyador de la beca Desperta 2014, es reestrena a Barcelona 
amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida
RetorCía i el Teatre Gaudí llencen una campanya a les xarxes socials que transformarà tweets en donacions

Intèrprets:
David Teixidó,  Irene Hernández  i  David Marín
Director:  David Marín

Es pot parlar sobre el VIH en clau d’humor? La companyia de teatre RetorCía, nascuda a Barcelona el 2011, ho fa.“Discordants” . Es reestrena al Teatre Gaudí, després de més d’un any de gira arreu de l’Estat. 

L’obra tracta un dels temes més difícils d’abordar des del punt de vista artístic: la por.

La Cati i el Nacho es tornen a trobar després d’un any sense veure’s. Ella té VIH. Ell no. Així de simple i així de complicat. La parella haurà de conviure amb el virus, amb la desinformació i la por.

David Marín, director de “Discordants”, assegura:“quan riem, entenem les coses millor. Per aquesta raó presentem un tema que és carn de melodrama en clau de tragicomèdia. A RetorCía ens agrada provocar i narrar des de punts de vista poc comuns, per això els personatges de “Discordants” són heterosexuals i la dona és la seropositiva de la relació”.

Malgrat l’estigma social que provoca el VIH, a Catalunya cada any es detecten entre 700 i 800 noves infeccions, el col·lectiu més afectat és l’homosexual. A Barcelona un 80% dels nous casos corresponen a homes que practiquen sexe amb altres homes.

“Discordants” vol lluitar contra les estadístiques. “N’estem farts!”, reflexiona el David Teixidó, actor que interpreta el protagonista de la història, “quan llegim informació sobre el VIH ho fem sovint en xifres, però el VIH i la Sida no són ni noves infeccions, ni nous medicaments, ni últims descubriments… són persones. Què passa amb la vida d’aquestes persones?”.

“Discordants”, dirigida per David Marín i interpretada per David Teixidó, Irene Hernández i el propi director, ens fa reflexionar sobre la por i l’estigma del VIH des del punt de vista d’un home heterosexual seronegatiu. L’obra va guanyar la Beca Desperta 2014, organitzada per la Nau Ivanow, aPortada Comunicación i la Sala Atrium que té com objectiu recolzar la creació teatral més fresca.

“Discordants” es podrà veure els dimarts, dimecres i dijous a les 20:45 al Teatre Gaudí de Barcelona fins el 3 de desembre. Ja es poden comprar entrades en línea a la web del Teatre Gaudí i des d’Atrapalo.

Un tweet = una donació

Retorcía i el Teatre Gaudí volen contribuïr a la sensibilització i a la normalització del VIH i la Sida. Per aquesta raó han llençat conjuntament una campanya en línea paral·lela a la representació de l’obra.

Cada tweet que contingui el hashtag #Discordants, mencionant els comptes de @retorcia i @teatregaudi equivaldrà a 50 cèntims que es donaran al Comité 1 de desembre, ONG que aglutina més de 24 entitats de lluita contra la Sida. 

Tràiler
https://www.youtube.com/watch?v=kphX_j-X6nQ



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More