divendres, 15 de gener del 2016

BarnaSants 2016



Els artistes del BarnaSants es varen reunirabans de la inauguració del festival





A l’Antiga Fàbrica Estrella Damm es va celebrar la festa de presentació 

del 21è Festival BarnaSants,
on el seu director, Pere Camps, va presentar les línies de programació. 

El BarnaSants arrencarà la seva 21a edició el dijous 21 de gener i

fins el 14 d'abril, 
es podran veure totes les propostes 


El concert inaugural de BarnaSants 2016 reivindica la jota com a origen de la cançó protesta.


Jotes de combat: compromís i poesia obrirà la programació el dijous 21 de gener a les 20.30h 
al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, que celebra el seu 25è aniversari


Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Miquela Lladó, 
Eva Dénia i Eliseo Parra
 posaran veu a l’espectacle inaugural, producció pròpia de BarnaSants 2016

Durant tres mesos de durada, 
el festival programa els cantautors més destacats a nivell internacional
 i dels Països Catalans


Podeu descarregar tota la programació  AQUÍ

El Festival de cançó d’autor BarnaSants dóna el tret de sortida a la seva 21a edició amb el concert Jotes de combat: compromís i poesia, que tindrà lloc el proper dijous 21 de gener a les 20.30h i anirà a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Miquela Lladó, Eva Dénia i Eliseo Parra. El Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, escenari imprescindible del BarnaSants i que aquest any celebra el seu 25è aniversari, serà l’espai que acollirà la inauguració del festival que s’allargarà fins al 14 d’abril amb una programació de més de 100 concerts.

Segons la llegenda, la jota va ser inventada per Aben Jot, un poeta àrab revolucionari que va ser expulsat de València per la seva rebel·lia. Des de llavors, ha format part del repertori de molts artistes del nostre país, algun dels quals seran els que posaran la veu a l’espectacle inaugural. A part de jotes, també oferiran boleros, fandangos, seguidilles, cants de batre... cançons per la revolta i la millora de la societat. La banda que acompanyarà als artistes protagonistes del concert estarà formada per Jordi Fusté, Josep Lanau ‘Mitxum’, Kike Pellicer, Sergi Molina, Merxe Martínez, Xavier Lozano, i com a artistes convidats hi haurà el dolçainer Pau Puig i la rondalla del Guardet Lo Cantado.

La primera setmana de festival també es podran veure el concerts de Víctor Manuel i Guiem Soldevila el divendres 22 de gener al Palau de la Música i al Harlem Jazz Club, respectivament, i de Jordi Gil el dissabte a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet. Diumenge serà el torn de Toti Soler a la Sala La Violeta d’Altafulla i de Claudio G.Sanna al Harlem Jazz Club.


MÉS DE 100 CONCERTS EN 85 DIES


Al llarg dels gairebé 4 mesos que dura el BarnaSants, el festival reuneix el bo i millor de la cançó d’autor dels Països Catalans, amb una bona representació d’artistes europeus i la mirada també posada en Llatinoamèrica, especialment en Veneçuela.


Països Catalans: de l’Alguer a la Catalunya Nord


En aquesta nova edició del BarnaSants la gran família musical dels Països Catalans hi serà al complet, amb noms tan interessants com Marina Rossell, Cris Juanico, Mirna, Ivette Nadal, Rusó Sala, Gemma Humet, Enric Hernáez, Toti Soler, Guillem Ramisa, Joan Colomo, Paco Ibánez, Xavier Baró, Dani Flaco, Arturo Gaya i Laia Oliveras, Carlos Sadness, Claudio G.Sanna que representarà l’Alguer, o bé Pere Figueras de Ponellà, la Catalunya Nord, entre d’altres. També hi seran presents les Illes, amb el concert del menorquí Guiem Soldevila i amb un concert molt especial a Alcoi deMaria del Mar Bonet. Pau Alabajos, Joan Amèric, Andreu Valor o Feliu Ventura són alguns dels artistes del País Valencià que també formaran part de l’extensa programació de BarnaSants 2016.


I l’europea?


Els més de 100 concerts programats aquest any també inclouen artistes de l’Estat espanyol com Luis Pastor, Jabier Muguruza, Martirio o Ismael Serrano entre d’altres. Compartiran protagonisme amb cantautors d’altres parts d’Europa com per exemple Dominique A, referent de la cançó independent gal·la o els italians Pepe Voltarelli i Fiorino. 


Un abril llatinoamericà, amb un focus posat a Veneçuela


Aquest any el BarnaSants presenta un focus especial a Veneçuela, acollint quatre concerts especials de cantautors del país: Cecilia Todd, Amaranta i José Delgado vindran fins a Barcelona a mostrar les seves darreres creacions al mes d’abril. Tots junts oferiran el Concert x Veneçuela, el 9 d’abril a Luz de Gas, en què les seves veus s’uniran a les dels cantautors catalans, per oferir a la recta final del BarnaSants un homenatge a la lluita per la transformació social i cultural a la República Bolivariana de Veneçuela.

Pel que fa a la resta de Llatinoamèrica, el festival ha programat les actuacions de dos uruguaians també el mes d’abril:Daniel Viglietti i Daniel Drexler. Finalment, la cubana Aurora Feliù (filla de Vicente Feliù, fundador del Movimiento de la Nueva Trova a Cuba) presentarà el seu repertori propi el dia 1 d’abril al Harlem Jazz Club.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More