dimarts, 15 de març del 2016

Dansa d'agost, de LaPerla29


DANSA D'AGOST de  Brian Friel

Traducció: Ferran Utzet
Direcció: Ferran Utzet

al Teatre de la Biblioteca de Catalunya, fins l'1 de maig

Amb:  Màrcia Cisteró,  Mónica López,  Marta Marco,  Òscar Muñoz,  
Nora Navas,  Carlota Olcina,  Albert Triola,  Ramon Vila


Una producció de LaPerla29
Sinopsi:

Dansa d'agost descriu amb tendresa i nostàlgia la vida de cinc germanes solteres d'entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poblet de Bally Beg, a la Irlanda de 1936. 

De les cinc germanes Mundy, l'única que treballa fora de la casa familiar és la més gran, la Kate (Mónica López), que fa de mestra de l'escola de la parròquia. L'Agnes (Nora Navas) treballa des de casa cosint guants, i la Rose (Màrcia Cisteró), que té una lleu disminució psíquica, l'ajuda. La Maggie (Marta Marco) i la Chris (Carlota Olcina) són mestresses de casa. 

Les cinc són solteres, però la més petita, la Chris, té un fill de cinc anys, en Michael (Albert Triola) amb en Gerry Evans (Oscar Muñoz), un encantador rodamón. En Gerry mai s'ha ocupat del seu fill, i són la mare i les seves germanes les qui s'han encarregat d'educar-lo.


L'obra, dividida en dos actes, està ubicada al mes d'agost de 1936, i és el propi Michael qui s'encarrega d'explicar al públic, molts anys després, els records que conserva d'aquella època: el pare Jack (Ramon Vila), el germà gran, que s'havia passat la vida fent de missioner a l'Àfrica, havia hagut de tornar a Bally Beg per malaltia i s'estava a casa, explicant les seves increïbles experiències a Uganda. El Gerry, el seu pare, va anunciar que se n'aniria a Espanya a lluitar amb les Brigades Internacionals. 

Una ràdio Marconi va arribar a la llar i va fer embogir totes les germanes. Records, memòries d'un mes d'agost que va veure com l'harmonia de la llar de les germanes Mundy s'esfondrava




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More