dijous, 3 de novembre del 2016

Relato de un náufrago al Lliure de Gràcia



RELATO DE UN NÁUFRAGO
al Teatre Lliure de Gràcia


intèrprets:  Emilio Gutiérrez Caba, L'Autor / Àngel Llàcer, El Nàufrag

Esteu escoltant l'entrevista que amablement ens va concedir Àngel LLàcer

Àngel LLàcer amb l'Enric Sunyol  (Foto TV)
Arriba al Teatre LLiure de Gràcia la història de Luis Alejandro Velasco, un mariner que va caure a l’aigua des de la fragata militar colombiana A.R.C. Caldas i va estar-se deu dies perdut en alta mar.

De jove, Gabriel García Márquez, va seguir el cas i anys després, a Barcelona, se'n va publicar el relat. Aquest és el llarguíssim títol complet d’una de les històries veritables més corprenedores:

"Relato de un náufrago que estuvo diez días a la deriva en una balsa sin comer ni beber, que fue proclamado héroe de la patria, besado por las reinas de la belleza y hecho rico por la publicidad, y luego aborrecido por el gobierno y olvidado para siempre". 

Va ser escrita el 1955 per un jove reporter del diari El Espectador de Bogotà anomenat Gabriel García Márquez. Una aventura fantàstica que es mou entre la tragèdia d’uns fets reals i l’inesperat i cruel sentit de l’humor dels dos protagonistes: el reporter i el nàufrag.

L’excel·lència d’aquest reportatge, que transforma cada paraula escrita en una imatge tridimensional, i que demostra el talent immens de narrador d’històries que ja caracteritzava el Gabo des dels seus inicis, és el que em va fer pensar que tenia entre mans una narració que podia ser perfectament transformada en material dramàtic. 

Un espectacle, un conte, que submergirà el públic en la soledat i la lluita per la supervivència d’un ésser humà a punt d’ofegar-se en la mentida i el silenci, i de ser devorat pels taurons del Carib i els depredadors de la dictadura.

20/11 col·loqui amb la companyia després de la funció

Una coproducció de Teatre Lliure i Bitò Produccions.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More